onsdag 12. desember 2012

Fem kategorier del 2

For en stund siden la jeg ut et innlegg der vi skulle ta ti bilder innenfor fem kategorier. Nå har vi fått en ny oppgave, som går ut på det samme, bare andre kategorier.

1. Portrett
2. Striper, mønster og arkitektur
3. Collage
4. Lukker/blender
5. Dyr


Portrett:

Bildet er av Malene.
Her var vi i fotostudioet for første gang, og vi skulle ta noen pene bilder av hverandre. Jeg ville ta et bilde der Malene ligger på magen og støtter seg med hendene midt i bildet. Ettersom at vi er i et fotostudio er lyset veldig fint.
Innstillinger: ISO 100, 0,7 EV, f/8, 1/60 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

Dette bildet er av min søster.
Her skulle jeg ta et portrett bilde av henne der hun smilte og der jeg fikk med litt av bakgrunnen og snøen. Lyset er naturlig og fint, og Karina får litt glød i ansiktet, og man ser hennes brune øyne tydelig og det er mye kontraster i bildet. Øynene hennes er i det gylne snitt, og det er det første man ser på når man ser bildet.
Innstillinger: ISO 400, 0,3 EV, f/5,3, 1/100 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

Dette bildet er av broren min.
Her var ideen og få ansiktet hans inni den pinnen han bøyde, bare for morsomt. Jeg ville ha pinnen blurrete og ansiktet hans skarpt, og samtidig få litt av naturen med i bildet. Man ser at Mads er i det gylne snitt/øynene, og det er det man legger merke til først.  Lyset er veldig mørkt, men jeg syns det er fint, man ser dt hvite i øynene mye bedre da.
Innstillinger: ISO 800, -0,7 EV, f/5,3, 1/320 lukkertid.
Kamera: Nikon D60


Striper, mønster og arkitektur:

Vågen vgs.
Her tok jeg bilde av skolen, de øverste etasjene, nedenifra. Jeg ville få med de farga viduene som er veldig typisk for Vågen. Samtidig tenkte jeg på at det går veldig mange linjer i dette bildet, både loddrett og vannrett, noe som gir en viss bevegelse i bildet, men også holder det balansert. Bildet er veldig symmetrisk, og de farga vinduene er i interessepunktene.
Innstillinger: ISO 800, 1,7 EV, f/5,6, 1/60 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

Vågen vgs.
Ideen her var å ta bilde da jeg stod oppe på et parkeringshus og ta bilde derifra. Jeg likte måten vinduene, de vannrette linjene, bryter de loddrette som er i veggen. Det er også mye kontraster her.
Innstillinger: ISO 800, 0,7 EV, f/5,6, 1/125 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

Lukker/blender:

Her tenkte jeg at det ville være tøft hvis jeg fikk et nærbilde av en bil, der andre biler som sto ved siden av ble uskarpe. Det var helt tilfeldig at jeg fikk en person sitt speilbilde i bilen med i bildet. Lyset er veldig grått og trist, men man ser mye lyst i bilene, noe som skaper en lys/mørk kontrast. Den diagonale linjen som bilene lager skaper bevegelse i bildet.
Innstillinger: ISO 800, 0,7 EV, f/5,6, 1/125 lukkertid.

Jeg skulle ta bilde av kaninen våres mens den spiste. Jeg ville ha et bilde der jeg hadde fokuset på det grønne som ligger i snøen, siden jeg syns det var en fin farge mot den kalde snøen og pelsen hans. Jeg syns det kommer godt frem i bildet, ettersom at det er en så sterk farge i forhold til det andre. Her er det altså mye fargekontraster i bildet.
Innstillinger: ISO 400, 1 EV, f/5,6, 1/60 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

Her var ideen det samme som i det bildet med bilene, bare jeg ville ha med de loddrette linjene i bildet. Den skrå linjen veggen danner lager bevegelse i bildet og vi får en viss dybdefølelse.
Innstillinger: ISO 800, 1,7 EV, f/5,6, 1/30 lukkertid.
Kamera: Nikon D60.

Dyr:

Her tok jeg bilde av kaninen våres, Trampe. Jeg ville ha et bilde der man ser "ansiktet" hans, på en måte et portrett bilde av han. Jeg syns dette bilde ble fint, litt fra siden der han snur seg litt modellaktig. Jeg syns kontrastene i dette bildet er veldig fine! Den hvite pelsen går litt i ett med snøen og man ser noen svarte øyne og litt brun pels komme fram i alt det lyse. En veldig bra lys/mørk kontrast! Jeg syns komposisjonen også er bra, man ser øyet først, fordi det er i midten og skiller seg litt ut i fra det hvite rundt.
Innstillinger: ISO 400, 1 EV, f/5,3, 1/80 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

I dette bildet er det mye kontraster, både lys/mørk og farge kontraster. Det grønne skiller seg veldig ut fra det andre, og de brune, varme fargene skiller seg også veldig ut fra den kalde hvite snøen.
Innstillinger: ISO 400, 1 EV, f/5,3, 1/80 lukkertid.
Kamera: Nikon D60

Jeg ville ha et bilde rett forfra, der han ser rett på kameraet, etter noen forsøk fikk jeg dette bilde, og jeg ble ganske fornøyd. Jeg syns det viser litt følelser og det er et fint portrett bilde av en kanin som sjeldent står i ro. Igjen så er det mye lys/mørk kontrast i bildet.
Innstillinger: ISO 400, 1 EV, f/5,6, 1/100 lukkertid.
Kamera: Nikon D60.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar