torsdag 4. oktober 2012

Svart/Hvitt + en farge

Hvis man vil ha hele bildet svart/hvitt, men man vil ha en farge som viser, må man først åpne det fargede bildet i photoshop. Originalen altså. Deretter lager man et nytt Layer ved å gå inn på "Layer - New - Layer"Etter det må man kopiere bildet ved å trykke "Select - All". Pass på å jobbe i Background layeret nå. Også limer du det inn i det som heter "Layer 1". Her må du passe på å aktivere Layer 1 før du limer det inn. Da har du to like layere.

Nå jobber du i Layer 1. Rediger det bildet til svart hvitt sånn som jeg viste i det forrige innlegget.
Da har du et bilde med farge og et uten oppå hverandre.

Nå skal du begynne å jobbe med å få fram fargen fra det første bildet. Her trykker du på den firkanten med en hvit sirkel inni som viser der du har layerene dine. "Add vector mask"Nå begynner du å male/viske. Se på verktøylinjen og velg "Brush Tool", penselen. Helts nederst på verktøylinjen er det to firkanter. Den som er foran må være svart, og den som er bak må være hvit.

Nå begynner du å viske på det du vil ha farge på. Pass på så du jobber i Layer 1, ikke Background. Du velger størrelse på penselen oppe til venstre, i den boksen der det står 36 i her på bildet. 


For å jobbe mer nøyaktig er det en fordel og zoome inn og ha en størrelse på penselen som gjør at du kan jobbe mye med detaljene. 

Er du så uheldig og viske fram farge en plass du ikke skal ha farge skifter du enkelt og greit på den svarte og den hvite boksen nederst på verktøylinjen ved å trykke på den pilen som står rett oppforbi. Da blir det som er farge grått igjen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar